Mediaarkivet

HEM TILL BOLLNÄS. I fyra säsonger har Jörgen Granberg lirat allsvenskt i Motala, men inför nästa säsong bär det av hem till Bollnäs och spel i ettan med bland andra broder Magnus.

En till Granberg!

Hem till BGIF efter fyra år i Motala

Bollnäs GIF:s redovisning av nyförvärv i bandy börjar mest likna en följetong.

I dag kan Ljusnan berätta om ännu ett nytillskott inför nästa säsong: Jörgen Granberg, som återvänder till moderklubben efter fyra säsonger i IFK Motala.

Jörgen Granberg, som fyller 25 i slutet av året, har länge stått på Bollnäs GIF:s önskelista och nu har han och Bollnäs GIF kommit överens om ett tvåårsavtal.

- Det här betraktar vi som en höjdare, säger Pär Järmens, ordförande i Bollnäs GIF/BK. Vi hade faktiskt inte vågat tro på den här utvecklingen när vi bör- jade bearbetningen av Jörgen.

Därmed har Bollnäs GIF:s taktik att locka hem utflugna Bollnäs-spelare lyckats i två fall de senaste åren. I fjol fick ju Bollnäs tillbaka Patrik Larsson, som varit på utflykt i Edsbyn och Sirius några år. Därmed kan Bollnäs också redovisa en försvarsspelare bland nyförvärven. De tidigare nykomlingarna är mittfältare och forwards.

Fina år

Och Giffarna får också tillbaka en lirare som skaffat sig en hel del nyttig rutin under fyra allsvenska säsonger med Motala.

- Ja, det får man väl hoppas. Har också fått spela på flera olika platser, började som mittfältare första säsongen. Men sedan har jag mest lirat ytterhalva eller back, någon önskeroll har jag inte direkt. Jag spelar där jag behövs bäst, säger Jörgen, som lämnar Motala med blandade känslor.

- Det har varit fyra fina år här nere, skoj att spela allsvenskt och dessutom med ett härligt gäng Får hoppas på samma fina anda hemma i Bollnäs, och nog är det sannerligen dags att gå upp nu. Potentialen finns, och draget kring bandyn.

En del i beslutet att flytta har också sambon Susanne, som gärna vill hem till Bollnäs. Där har Jörgen också jobb på lut, medan bostadsfrågan ännu är olöst.

I Bollnäs får Jörgen också lira med lillebror Magnus igen. Senast kamperade de i Motala när Magnus smakade på allsvenskan säsongen 1993–94.

(1996)

Kommentarer