Mediaarkivet

På torsdag spelar Bollnäs GIF den första hemmamatchen i SM-kvartsfinalserien mot Hammarby IF. Kamratföreningen Gamla Giffare vill att läktaren på Sävstaås ska fyllas och har därför ordnat med en utställning som berättar om klubbens historia.

Från måndag till torsdag kommer Gamla Giffare visa upp sitt arkiv med tidningsurklipp på Team Sportia. Anledningen är att föreningen vill locka publik till Bollnäs GIF:s hemmamatch i veckan.
- Vi gör det för att få lite drag på torsdag, säger Pär Järmens, ledamot i föreningen och gammal ordförande i Bollnäs GIF.

I pärmarna finns artiklar, repotage och annonser från 1950-talet, då Bollnäs GIF vann sina två SM-guld, till i dag då klubben är på jakt efter nya framgångar. Vi vill visa Bollnäs historia och få folk att komma till Sävstaås. Förut gick alla på matcherna, men så är det inte i dag, säger Arne Arousell som är arkivarie och själv har satt ihop stora delar av samlingen. Gamla Giffare är en förening som finns för att främja Bollnäs GIF:s ungdomssatsningar, både i bandy och fotboll.

- Vi är till stora delar en trivselförening som gör det här för att hålla ihop, men samtidigt stöttar vi de yngre Giffarna. Vi delar bland annat ut stipendium till unga, lovande spelare varje år. Två till bandyn och två till fotbollen, säger Arne Arousell.


(Ljusnan 21 Feb, 2017)

Kommentarer