Mediaarkivet

Bollnäs och Gislaved möttes på torsdag kväll på Långnäs i en frän och rivig uppgörelse. Alltfär frän till och med för att vara vänskap och utan betydelse i poängsammanhang, Det blev alltmer grinigt allt eftersom matchen led och domaren Tage Rehnvall fann sig föranlåten visa ut två av Gislaveds spelare. Matchen slutade 3-3 efter 2-2 i halvtid.

Bortsett från de små skärmytslingarna var det en riktigt trevlig, snabb och stundtals välspelad match. Gislaved visade sig vara ett bra lag med snabbhet på bollen, fint beräknande spel och den hårdhet som behövs för att nå resultat i seriesammanhang. Särskilt dominerande var Tadeusz Niedomisl som förutom att han gjorde två mål också drev på hela spelet med en till synes aldrig sinande energi. Tyvärr gick han lite för långt och var en av dom som blev utvisade innan matchen var slut.  Och Niedomisl var inte ensam bra i sitt lag. Nej det Gislaved visade sig vara ett jämnt lag med snabbt och effektivt spel.

Bollnäs mötte med bra och snabbt spel och det blev överlag en välspelad match. Hemmalaget tog också hand om initiativet direkt från avspark och kedjan bet sig fast på Gislaveds planhalva. Det dröjde heller inte många minuter förrän Bollnäs tog ledningen. Det var Bosse Lindgren som nickade in bollen vid ett anfall som inte såg alltför farligt ut. Stig Alfredsson ökade till 2-0 under en period som var i stort var Bollnäs. Sedan jämnade det hela ut sig och Gislaved kom upp i ett flertal uddiga situationer. Innan halvleken var slut hade också lagets stora stjärna Tadeusz Niedomisl utjämnat till 2-2.
Andra halvlek sjönk spelet väsentligt, grinigheten tog över hand och det hela hade inte alls samma karaktär som under första spelhalvan. Gislaved tog ledningen genom Harald Backler, 2-3. och Bollnäs utjämnade genom Stig Alfredsson, 3-3.
Matchen blev en bra genomkörare för de två lagen inför seriestarten och en värdemätare som ger belägg för att skillnaden mellan lagen i "våra" serier och serierna i mellan- och södra Sverige inte är så stor. Eller att den kanske helt enkelt inte existerar. Tage Rehnvall klarade pipblåsandet riktigt bra i den svårdömda matchen.


(1971-1973)

Kommentarer