Mediaarkivet

"Vi går till slutspelet och hoppas på Örebro"

- Det skulle smaka bra med Örebro i slutspelet, säger bollnäsbasen Pingel Hägg och erinerar sig hur Giffarna i två betydelsefulla matcher (det gällde SM-finaler nämligen) slagit finskomakarna.
Men för att Bollnäs över huvud taget skall komma till slutspel fordras seger över Västanfors i den verkliga thrillern på Långnäs i morron. Och för det andra fordras en sak till - att Sandviken slår Sirius och Bollnäs därmed parkerar på 3:e plats o slutliga tabellen. I så fall blir Örebro motståndare. Blir Bollnäs fyra - mest troligt, om man nu vinner i morron - väntar Katrineholm. storfavoriterna till SM-guldet.

Katrineholm passar i n t e så bra. Men å andra sidan skulle det vara roligt att få visa upp sörmlänningarna på hemmaplan den 20 februarim två dagar efter bortamötet. Spekulationer som får många tro att Bollnäs sålt skinnet innan björnen skjutits.
- Nej, det blir naturligtvis en svår match mot Västanfors, som vi har massor av revansch att fordra av, menar Pingel. Men skärper sig pojkarna finns alla utsikter.

Vi s k a helt enkelt vinna den här så betydelsefulla drabbningen. Är det meningen...
Västanfors är emellertid i det klart bättre utgångsläget och klarar sig oavgjort vilket under speciellt lyckosamma omständigheter skulle kunna räcka även för Bollnäs om Sirius får stryk med mycket klara siffror av Sandviken, vilket knappast är att tänka på.

OGRAVERAT LAG
Bollnäs mönstrar onsdagslaget, vilket således innebär att Lasse Hedqvist vaktar målet igen efter sin finfina debut (första g¨mgem jam valtade A-målet en hel match) i Sandviken. Det är en grabb som inte faller i farstun. Anfäktas knappast av några sköra nerver inför en så betydelsefull uppgift.
- Hoppas sedan få Bosse Rönn som avbytare, säger Pingel. Som tror på stor publik.
- Om det är så att vi får upp emot tusentalet besökare från Västanfors kan vi räkna med 3.000 eller så. Vilket alltså skulle betyda att säsongsrekordet mot Broberg står sig, och vid närmare eftertanke måste nog medges att detta blir svårt att överträffa. Den gången handlade det om en kvällsmatch. Söndagarna verkar inte lika attraktiva längre...

VIKTIGASTE KAMPEN
Det finns anledning att tro att "hela Hälsingland" möter upp till den här drabbningen.
Matchen är den enda som betyder något den enda inom distriktets gränser vill säga.

Ljusdals utsikter att gå vidare måste efter bakslaget mot Broberg betecknas som minimala. Matchledare blir Åke Bennermo, hälsing som utvandrat från Tallåsen, och Eric Hammarsten.
Emson

Bildtext:
"Tre som bollnäsförsvaret får se upp med i morron: Hasse Bergman, Jörgen Granström och Lasse Lööv, den senare skyttekung i allsvenskan just nu."


1969-1970

Kommentarer