Mediaarkivet

Kommer ni ihåg vilken folkfest det var i fjol när Bollnäs och Broberg gjorde upp om allsvenska poäng i bandy på Långnäs? Det var den gången som man kom fram till att 4.639 personer betalat entré till Långnäs, vilket samtidigt betyder, att med all säkerhet en bra bit över 5.000 personer trängdes innanför grindarna. Den siffran är det bästa Hälsingebandyn kunnat uppvisa under hela 1960-talet, och f.ö. en av de bästa under alla tider. Det absoluta rekordet ligger dock avsevärt högre, närmare bestämt 6.126 personer, vilket noterades i en seriefinal Bollnäs - Västanfors 1954.
Den mycket stora publiken förde dock även många problem med sig, och man vill därför denna gång uppmana den väntade storpubliken att vara ute i god tid.I fjol började folk strömma till redan halvannan timme före avslag, men ändock blev det kilometerlånga köer efter Söderhamnsvägen och Bollnäs centrum korkades igen totalt. Efter matchen rådde också vad som närmast kan karakteriseras som kaos efter Långnäsvägen och efter utfartsvägarna. För att undvika dylika tålamodsprövande intermezzon hoppas man därför att publiken verkligen ser till att komma i tid, och att man i möjligaste mån lämnar bilarna innan man kommer ut på Långnäsområdet. Någon motsvarighet till fjolårets besvärligheter, då det tog mer än timmen i anspråk innan alla kommit ordentligt på hemväg, och trafiken börjat flyta någorlunda normalt efter stadens gator och Söderhamnsvägen, vill nog inte många vara med om ännu en gång,
För att få trafiken att flyta litet smidigare vädjar också polisen till trafikanterna om att följa en del direktiv. Bl.a. önskar man att bilister från Kilafors-hållet utnyttjar de parkeringsplatser som finns vid stadshuset och kyrkan, för att sedan till fots gå mot Långnäs. Parkeringsutrymmena på Kolgården samt vid busstation och posten är i stället ämnade för trafiken från Söderhamn. Kommissarie W Edström vid Bollnäspolisen hoppas också att publiken skall utrusta sig med ett gott humör oavsett hur matchen går!
Som ni kanske minns flöt inte fjolårsderbyt helt friktionsfritt ur den synpunkten,

- Jan Edh 

(1969-1970)

Kommentarer